skip to Main Content
prp-nordic-changeclinic

Vi behandlar manligt- och kvinnligt håravfall

MED PRP – PLATELET RICH PLASMA

PRP är den mest naturliga produkten som kan minska håravfall, rynkor och slapp hud.
Med PRP drar man blod från patienten som ska behandlas vilket sedan centrifugeras. Patientens blodplättsrika plasma delas från de röda blodkropparna och injiceras sedan i på utvalt området. Det som händer i huden är att blodplättarna ger ifrån sig tillväxtfaktorer och stimulerar blodcirkulationen och celldelningen. Denna effekt gör att hårsäckar och hud blir starkare och återhämtar sig.

PRP är som sagt en helt naturlig metod med patientens eget blod och ger därför inga biverkningar.

Resultat

När du vill behandla håravfall rekommenderas det alltid tre behandlingar till att börja med. Man ska vila cirka 1 månad mellan varje behandling. Självklart varierar resultatet från person till person. Patienter brukar se en märkbar skillnad inom 3-6 månader. För att bibehålla sitt resultat rekommenderas det att man gör några behandlingar varje år. PRP är även effektivt på alopecia areata som är en sjukdom både kvinnor och män kan drabbas av då immunsystemet angriper hårsäckarna.

Metoder

Hos oss på Nordic Change Clinic arbetar vi med två olika metoder beroende på om du ska behandla hår eller hud. Vid hudbehandling av t.ex. Rynkor och slapp hud använder vi metoden micro-needling eller mesoterapi (ytliga multipla injektioner). Micro-needling ger i sig en föryngrande effekt i form av mikro-kanalerna som skapas i huden då en naturlig läkningsprocess stimulerar kollagen- och elastin. Mesoterapi är en mer nogrann och exakt injiceringsteknik.

Båda metoderna är effektiva och du och din behandlare kommer tillsammans fram till vilken metod som passar dig bäst.

Efter behandlingen

Efter behandling kan din hårbotten och hud vara något irriterad av nålsticken. Detta är övergående och man ska bara försöka låta det vara. Skölj inte av med vatten de närmaste timmarna utan låt allt torka in. PRP är en helt naturlig produkt så några biverkningar finns inte. Endast nålsticken eller micro-needling kan ge lätt rodnad eller irritation.

Cryopen

Vårtor, pigment, åldersfläckar, fettknölar & solskador

permanent-harborttagning-nordicchangeclinic

Permanent hårborttagning med Soprano Ice Platinum laser

carboxy-nordicchangeclinic

Mörka ringar & påsar, fina linjer, celluliter, hudbristningar, fett & ärr

micro-needling

Anti-ageing, fina linjer, hudtextur, hudton, akne & akne ärr

Back To Top